Integracija sustava operativne podrške telekomunikacijskog operatora : magistarski rad - Sokić, Mihaela (M. Sokić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2005)
Sustavi operativne podrške (Operational Support Systems – OSS) igraju ključnu ulogu u uspostavljanju modela poslovanja koji omogućuje operatoru suočavanje s izazovima dereguliranog telekomunikacijskog tržišta. Kako bi uspostavio poslovne procese koji omogućuju brzu reakciju na neočekivane promjene u zahtjevima tržišta za telekomunikacijskim uslugama i što veću automatizaciju poslovanja, operatoru su iznad svega potrebni visoko integrirani sustavi operativne podrške izvedeni standardiziranim tehnologijama. Rad analizira integraciju komponenti unutar sustava operativne podrške. Detaljnije su obrađeni i uspoređeni koncepti inicijative OSS through Java i Next Generation OSS. Rad predstavlja studijski primjer sustava operativne podrške, opisuje izvedbu studijskog primjera, integraciju u postojeće sustave i izvedbu realnog poslovnog procesa u sustavu. Ključne riječi: Telekomunikacijski operator, Sustavi operativne podrške – OSS, Inicijativa OSS/J, Evidencija i rješavanje problema, Integracija sustava, Sustavi operativne podrške sljedeće generacije – NGOSS, Unaprijeđena mapa operacija telekomunikacijskog operatora – eTOM, Web servisi, J2EE