Jednofazni aktivni učinski filtar s mikroprocesorskim upravljanjem : magistarski rad - Sladić, Saša (S. Sladić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2005)
Predmet istraživanja je usporedba različitih topologija i upravljačkih algoritama jednofaznoga aktivnoga učinskog filtra (APF) na mikroprocesorskom sustavu dSPACE. Jednofazni aktivni učinski filtar također je uspoređen s ostalim metodologijama poboljšanja faktora snage (pasivni filtri, ispravljač s poboljšanjem faktora snage...). U cilju usporedbe različitih metodologija poboljšanja faktora snage i usporedbe različitih algoritama upravljanja aktivnog učinskog filtra analiziran je razvoj IEEE i IEC normi te je ocijenjen trend nihovih izmjena i dopuna.