Postupci dubinske pretrage podataka u sustavima poslovne inteligencije : magistarski rad - Pejaković, Ivo (I. Pejaković ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2004)
Ovaj rad daje pregled tehnika dubinske pretrage podataka s posebnim osvrtom na mogućnosti njihove primjene u sustavima poslovne inteligencije, sustavima upravljanja odnosima s korisnicima te telekomunikacijskim sustavima. Namjera rada je bila prezentirati različite tehnike dubinske pretrage podataka s aspekta cilja koji se s njima želi postići. U radu je opisan cijeli proces modeliranja podataka koji prati dubinsku pretragu podataka. Na studijskom primjeru opisan je cjelovit proces modeliranja podataka korištenjem tehnikama deskriptivnog modeliranja te vizualizacijskim tehnikama. Na kraju su prezentirani rezultati modeliranja nad stvarnim podacima dobivenim iz velikog sustava. Ključne riječi: Dubinska pretraga podataka, Sustavi poslovne inteligencije, Sustavi upravljanja odnosima s korisnicima, EM algoritam, Algoritam k-srednjih vrijednosti, CART algoritam, Naive Bayes, Bayesove mreže, Neuronske mreže, Apriori algoritam , PMML