Slijedna konfiguracija sustava upravljanja mobilnim robotom : magistarski rad - Simić, Ranko (R. Simić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2004)
U posljednjih desetak godina Internet je postao vodeća tehnologija razvoja s velikim utjecajem na društvo u cjelini. U području sustava daljinskog upravljanja mobilnim robotima, Internet osigurava dvosmjerni komunikacijski kanal koji pokriva cijeli svijet, komunikacijske protokole prema objektu upravljanja i programske tehnologije za izradu sustava upravljanja.