Dodjela prioriteta prijenosu informacija u širokopojasnim multimedijskim mrežama : magistarski rad - Lenardić, Daniel Zlatko (D.Z. Lenardić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2001)
Ovaj magistarski rad opisuje tehnologije i praktična iskustva pri implementaciji funkcija dodjele prioriteta komunikacijskom prometu u multimedijskim računalnim mrežama. Rad opisuje mogućnosti identifikacije tokova podataka, klasifikacije prometa, signalizacije razina kvalitete usluge, mogućnosti integracije tehnologija usmjeravanja i preklapanja u modernim računalnim mrežama, te razne druge koncepte i tehnologije koje se koriste u komunikacijskim mrežama koje podržavaju dodjelu prioriteta i kvalitete usluge prijenosu. Praktični dio rada opisuje jednu veliku računalnu mrežu, koju je projektirao i implementirao autor ovog rada, obavljena mjerenja poslovnih aplikacija koje se na navedenoj mreži koriste, te proces identifikacije tokova podataka i implementacije dodjele prioriteta u opisanom sustavu. Ključne riječi: prioritet, multimedija, računala, mreže, usmjeravanje, preklapanje, kvaliteta, usluge