Kakvoća izlaznih audio pojačala snage : magistarski rad - Đurek, Ivan (I. Đurek ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2000)
U radnji je analizirana kvaliteta različitih klasa audio pojačala (A, AB, B, D, G, H). Analizirane su karakteristike koje određuju kvalitetu: frekvencijska karakteristika, odnos signal-smetnja, dinamika, brzina promjene signala, harmonička i intermodulacijska izobličenja, korisnost itd. Budući da su današnja audio pojačala analogni dio digitalnog elektroakustičkog sustava, njihove karakteristike potrebno je što više približiti karakteristikama digitalnih uređaja. Obrađeni su osnovni dijelovi modernih audio pojačala, a veća je pažnja posvećena izlaznom stupnju koji određuje klasu pojačala. Provedena je analiza frekvencijske i temperaturne stabilnosti pojačala, kao i odabir napajanja. Uz teoretski dio konstruirano je i izvedeno pojačalo na kojem su izvršena potrebna mjerenja. Ključne riječi: pojačalo snage, klase pojačala, tri stupnja, korisnost, stabilnost, izobličenja