Radno okruženje za vrednovanje algoritama raspoređivanja u sustavima stvarnog vremena : magistarski rad - Martinović, Goran (G. Martinović ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2000)
Računalni sustavi stvarnog vremena obrađuju periodne i aperiodne zadatke. Promatrani su algoritmi raspoređivanja mješavine periodnih i aperiodnih zadataka u jednoprocesorskom sustavu. To su RMS i EDF algoritam, dopunjeni algoritmima s poslužiteljskim zadacima aperiodnih zahtjeva. Načinjena programska potpora sadrži sučelje za definiranje osobina ulaznih skupova zadataka, algoritama i analize. Posebna prednost programa je vizualizacija rezultata izvođenja algoritama. Osobine algoritama raspoređivanja mogu se ocijeniti međusobnom usporedbom rezultata prema predloženim kriterijima. Ključne riječi: periodni zadatak, aperiodni zadatak, raspoređivanje, algoritam, poslužiteljski zadatak, analiza, vizualizacija, kriterij vrednovanja