Sustavi učenja na daljinu i njihova realizacija u ISDN-u : magistarski rad - Mujačić, Samra (S. Mujačić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 1999)
Rad razmatra interaktivno daljinsko učenje sa svim izazovima koje ono nameće, ulogom, prednostima, koristima i aplikativnim rješenjima. Srž prvog dijela rada predstavlja primjena interaktivnog daljinskog učenja na sveučilištima. Tu su navedene potrebe sveučilišta za daljinskim učenjem, zatim aplikativna i mrežna rješenja pogodna za primjenu na sveučilištima. Prikazana je nadalje ISDN mreža kao platforma za realizaciju IDL sustava, uz objašnjenje samog funkcioniranja ISDN-a. Razmotrena je prijenosna struktura ISDNa, te je posebna pozornost posvećena funkcioniranju ISDN slojeva. Nadalje su razmatrani videokonferencijski sustavi, u sklopu čega je objašnjeno uspostavljanje kontakta, audio i video podsustavi, i multipoint videokonferencija. Dat je kratak prikaz videokonferencijskih sustava baziranih na LAN mreži, uz mogućnost njihovog povezivanja sa sustavima koji se baziraju na ISDN-u. Na kraju su dati rezultati ispitivanja različitih videokonferencijskih sustava baziranih na ISDN-u, te razvojne faze IDL sustava BiH. Ključne riječi: IDL-interaktivno daljinsko učenje, ISDN-digitalna mreža integriranih usluga, videokonferecija, podatkovna konferencija, multipoint konferencija, konferencija bazirana na ISDN-u, konferencija bazirana na LAN-u