Kompenzacija Gordon-Hausovog treperenja u prijenosu solitona svjetlovodom : magistarski rad - ZENTNER, SONJA; Kviz, Boris (Zagreb : S. Zentner ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 1999)
Ključne riječi: svjetlovod, samomodulacija faze, solitoni, međudjelovanje, Gordon-Hausovo ograničenje
Key words: optical fibers, self-phase modulation, solitons, interaction, Gordon-Haus effect
Bibliografija str. 115-118.