Modeliranje i simulacija solitonskih prijenosnih sustava : magistarski rad - Tržec, Krunoslav (Fakultet elektrotehnike i računarstva - Zagreb, 1999)
Ključne riječi: solitonski prijenos, ASE šum, Gordon-Hausov efekt, međudjelovanje solitona, upravljanje solitonskim prijenosom, fotonički uređaji, objektno usmjerena simulacija