Učinkovito kodiranje spektralne ovojnice govornog signala : doktorska disertacija - Petrinović, Davor; Babić, Hrvoje (Zagreb : D. Petrinović ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 1999)
Ključne riječi: kodiranje govora, analiza postupkom linearne predikcije, frekvencije spektralnih linija, međuokvirno kodiranje, potpojasno razlaganje, Wavelet transformacija, mjere spektralnog izobličenja, optimalna skalarna kvantizacija, vektorska kvantizacija, težinska euklidska mjera udaljenosti
Keywords: speech coding, linear prediction analysis, line spectrum frequencies, interframe coding, sub-band decomposition, Wavelet transformation, spectral distortion measures, optimal scalar quantization, vector quantization, weighted Euclidean distance measures
Bibliografija str. 197-204.