Učinkovito kodiranje spektralne ovojnice govornog signala : doktorska disertacija - Petrinović, Davor (D. Petrinović ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 1999)
Ključne riječi: kodiranje govora, analiza postupkom linearne predikcije, frekvencije spektralnih linija, međuokvirno kodiranje, potpojasno razlaganje, Wavelet transformacija, mjere spektralnog izobličenja, optimalna skalarna kvantizacija, vektorska kvantizacija, težinska euklidska mjera udaljenosti