Upravljanje procesom sušenja zrna u kontinuiranim gravitacijskim sušarama : magistarski rad - SLIŠKOVIĆ, DRAŽEN (D. Slišković ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 1998)
Opisana je kontinuirana gravitacijska sušara za zrno i proces sušenja koji se u njoj odvija. Analizirana je potreba i mogućnost uvođenja automatskog upravljanja ovim procesom. Predložena je struktura sustava automatskog vođenja cjelokupnim postrojenjem za sušenje zrna kao jedna od smjernica za daljnji razvoj ovih postrojenja. Postavljena je globalna struktura matematičkog modela procesa sušenja zrna u kontinuiranoj gravitacijskoj sušari. Detaljnije je istražena faza konstantne brzine sušenja kao potproces koji se odvija u gornjoj sekciji ove sušare. Izveden je matematički model gornje sekcije za sušenje. Odabran je pogodan algoritam upravljanja ovom sekcijom, odnosno (pot)procesom sušenja zrna koji se u njoj odvija. Ključne riječi: sušenje zrna, višesekcijska sušara, matematičko modeliranje, upravljanje procesom