Kodiranje slikovnih objekata novim pristupom u primjeni diskretne kosinus-transformacije : magistarski rad - Grgić, Mislav; Zovko-Cihlar, Branka (Zagreb : M. Grgić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 1998)
Ključne riječi: kompresija videosignala, transformacijsko kodiranje, diskretna kosinus-transformacija, M-JPEG, mjerenje kvalitete slike, ispitni signali, DCT prilagodljiva obliku, slikovni objekt, MPEG-4
Key words: video signal compression, transform coding, discrete cosine transform, M-JPEG, picture quality measurements, test signals, shape-adaptive DCT, image object, MPEG-4
Bibliografija str. 224-229.